logo
HOME Mijn Ervaringen: Niet alles kommer en kwel

HET BEGIN

MIJN WOORD

ERVARINGEN

IS ER HULP

VERWERKING

R. FRANZ

CONCLUSIE

GEDICHTEN

Het nu volgende moet ik ook zeggen en komt uit mijn hart.

32 jaar is een lange tijd en ik moet zeggen dat ik ook fijne dingen heb meegemaakt als Jehovah's Getuige, vooral toen de kinderen nog jong waren. Ik had veel vrienden in de gemeente en wij gingen vaak met zijn allen een dagje uit.

Of we hadden gezellige bijeenkomsten bij elkaar thuis. De kringen en congressen waren een feest, vooral voor de kinderen. Het bezoek aan discotheken werd door het wachttoren genootschap afgeraden vanwege de vele gevaren.

Aangezien ik een grote woning had en een ruime zolder, hebben mijn zoons 14 en 18 jaar daar een "discotheek" van gemaakt. Veel jongeren in de gemeente kwamen daar dan naartoe, zodat zij toch wat konden dansen en naar moderne muziek konden luisteren. Dat ging uiteraard onder begeleiding van volwassenen.

Hoewel wij verjaardagen etc. niet vierden waren deze gebeurtenissen een goed alternatief, met name voor de jeugd. Hoewel er heus wel een enkeling was die de verkeerde kant opging, moet ik zeggen dat de jeugd op die manier beschermd werd door de goede adviezen van het genootschap.

Wat het onderwijs betreft, dat staat op een hoog peil en velen hebben goed leren spreken. Verder zijn de tijdschriften ook leerzaam, er staan veel goede en leerzame artikelen in. Nee, het was niet allemaal kommer en kwel, hoewel ik moet toegeven dat de laatste 15 jaar de liefde onder elkaar sterk is afgenomen. Velen die al jaren met de organisatie verbonden zijn zullen dit kunnen beamen.


gewetensconflict kommer_kwel broeder_xs